miércoles, 4 de marzo de 2009

NOVA FEMINITAT?


Ana Duarte Martí



En el món hi ha milions de xiques a les quals se les priva de tenir una infància normal. Sembla increïble que a dies d'avui les dones siguen tractades d'una forma tan vexatòria. I el que és més increïble és que en països desenvolupats com Canadà i fins i tot Espanya hi haja dones que han sofert aquestes pràctiques. M'estic referint a les mutilacions genitals.
Aquestes mutilacions són considerades com una iniciació de la dona cap a la maduresa. Hi ha diverses formes de realitzar-les i entre les més brutals està la "infibulació o circumcisió faraònica" en la qual se'ls extirpa el clítoris, els llavis superiors i els inferiors.
És impressionant com a una dona se li pot despullar de tant en tan poc temps, arribant fins i tot a perdre la vida en aquestes “iniciacions” ja que es realitzen per mètodes tan rudimentaris com la utilització de navalles, per no parlar del trauma psicològic que han de sofrir durant la resta de les seues vides. I aquesta practica, es preguntaran, per a què es realitza? Doncs es practica amb el pretext d'arribar verge al matrimoni, amb la finalitat de què no siguen infidels als marits, ja que si no tenen desig sexual no buscaran sexe ni dintre ni fora del matrimoni i després, i el que és més al·lucinant, per a distingir-los dels homes ja que el clítoris és una mica semblant al penis d'un home i si l'hi extirpen les dones recobraran una nova feminitat.

A aquestes dones se'ls priva el dret de tenir relacions sexuals normals i gaudir-les. Les dones no solament som per a parir i cuidar la casa, som igual d'útils que els homes, i mereixem el mateix tracte, els mateixos drets i el mateix respecte.
Això ha de canviar. Hem d'exigir a les autoritats d'aquestos països que facen alguna cosa al respecte. Hem de lluitar perquè això siga una realitat i no tancar els ulls davant aquesta problemàtica que sembla no afectar-nos perquè nosaltres no hem de patir-la. Hem de posar-nos en la pell de totes eixes xiquetes i intentar ajudar-les. De fet, alguns països ja han començat a tractat aquest tema, però es continua practicant esta “iniciació”. I el que és pitjor, les dones no fan res. Però no fan res perquè les han educades d'aquesta forma, amb la submissió als homes. Per tot això s'ha creat una ONG que ajuda a aquestes xiquetes i dones que és “Asociación de Mujeres Anti-Mutilación de España (AMAM)”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario