domingo, 22 de marzo de 2009

El Masclisme



Noemí Peiró Albaladejo

Si busquem masclisme en el diccionari trobarem que el masclisme és el conjunt de actituds i pràctiques sexistes o ofensives portades a terme contra la dona.

El masclisme engloba un conjunt de actituds, conductes, practiques socials i creences destinades a justificar i promoure el manteniment d'actituds discriminatòries en contra de la dona i contra homes el comportament dels quals no es adequadament “masculí” als ulls de la persona masclista.

Tradicionalment el masclisme ha estat associat a la jerarquització de la família en favor de la comoditat i el benestar dels homes. En aquest sentit, es considera masclista assignar el treball menys fastigós als homes.

Aqueta definició és la que hui en dia podem encontrar en qualsevol diccionari, però en el text reial, el masclisme aplega a ser encara molt més complicat que tot això, ja que no només la dona en molts casos se sent com una criada de l'home, sinó que damunt de tot pareix el seu gos. Molts d'aquestos homes viuen estancats en el passat quan la dona havia de fer el que ell volia o rebria una pallissa, que això de les pallisses a les dones no penseu que és d'ara, sinó que és ara quan els mitjans de comunicació estan donant la veu d'alarma encara que sempre han existit aquestos tractaments a les dones. El que no podem fer es creuar-nos els braços i deixar que dia a dia moren moltes més dones que el mes passat o que l'any passat, haurem aconseguit alguna cosa el dia que aquest marcador estiga completament a zero. És esperançador que cada dia hi ha més manifestacions, inclús moltes d'elles com per exemple una organitzada a Madrid el 28 d'octubre de 2008 que era íntegrament promoguda pels homes per a tallar definitivament amb aquesta massacre que dia a dia és marca en tots el fulls dels periòdics. La concienciació és important.
Són molts els homes que estan en contra de maltracte, i el veuen com a una covardia per part d'altres homes, però encara n'hi ha molts que pensen que la seua dona, la seua nóvia, la seua germana, la seua mare... són de la seva possessió i que han de besar per on ells caminen. Quantes més dones han de morir per a prendre verdaderes lleis penals contra aquests assassins?



No hay comentarios:

Publicar un comentario