domingo, 15 de marzo de 2009

nens i joguets


Javier Javaloyes Vivo


Per què des de xicotets als xiquets se'ls regala un baló i a les xiquetes una nina?
Des de petits ja associem segons el sexe, quin joguet regalar, i és a partir d'ahí quan els xiquets comencen jugant a la pilota i les xiquetes pentinant a les seues nines, ajudant a la mare a fer les tasques de la casa, jugant a les cuines, etc.
Llavors açò és el que passa anys després, quants ja no són tan xicotets i l'home se'n va amb els amics al futbol i no fa res en casa, mentres que la dona ho fa tot, tant les tasques de la casa com atendre els fills.
Aquest masclisme ve de xicotet i es pot dir que la culpa és dels pares, encara que els pares no són tan roïns ja que estan influenciats per la societat, com tots nosaltres, perquè pareix que no està ben vist que a les xiquetes els regales una pilota o que els xiquets ajuden a la seua mare a fer la neteja, i així és com va tot, com un peix que es mossega la cua. I pareix que no podem fer res, que el masclisme no s'acaba i que, encara que n'hi ha menys que fa uns anys, continua havent-hi i faran falta molts anys per a què aquest mal costum, aquesta discriminació que ve des que a penes tenim coneixement per a triar el que realment volem, desaparega, si és que algun dia ho fa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario