lunes, 9 de marzo de 2009

UN DIA PER A LA REFLEXIÓ






Ignacio Maza Alonso



El 8 de març és el Dia de la Dona. Hauria de ser un dia feliç per celebrar la millor situació de la dona a tots el països del món, però, malauradament no serà així. Mentre escric aquestes paraules moltes, moltíssimes dones són maltractades física i psicològicament pels seus marits, companys sentimentals, i fins i tot, en alguns casos, pels seus familiars.
Ací a Espanya estan sofrint maltractament continuat milers de dones, i nosaltres solament coneixem alguns casos i actuem contra els maltractadors quan la dona ja és morta o ha rebut una brutal pallissa. A més, ens adonem d'això quan apareix al telediari del migdia o al telediari de la nit. Però no cregueu que sovint ens indignem davant d'això. No, el més normal és que ens quedem “una mica” horroritzats i diem: “Mira, ja va una més”. És increïble que no reaccionem d'una forma més contundent, però no reaccionem perquè aquests maltractes es produïxen quasi tots el dies de l'any, i quan ocorre estem tan acostumats que al final solament diem: “Xe, una més”.
Així i tot, ni als centres educatius, ni a les cases, ni des del govern es treballa suficientment per detindre açò. És molt important que pares i professors parlen amb xiquets i xiquetes i els diguen que en tot moment s'ha de respectar a l'altre sexe i que no es pot discriminar ni maltractar a cap persona pel seu sexe, edat, ètnia, orientació sexual o religió. Si no eduquem els nostres jóvens des que naixen en valors com el respecte i la tolerància, crearem una societat en la qual la convivència pacífica serà un somni, doncs la realitat serà molt distinta.
Fa poc s'ha descobert què ha passat amb la xica sevillana de 17 anys Marta del Castillo. El seu exnóvio l'havia colpejat al cap amb un cendrer, i després va llançar el seu cos al riu Guadalquivir. Aquest terrible fet és una nova mostra de la violència masclista, que cada vegada és més comú entre les persones jóvens. Hem d'actuar prompte per tal que un acte tan horrible com aquest no es repetisca.
Malauradament, tindrem molts casos més de violència masclista durant aquest any 2009. Tot i això, s'està fent en els últims anys un intent per part de molts sectors de societat espanyola de millorar aquesta situació al nostre país. A més a més, es destinen contínuament diners per projectes socials en països poc desenvolupats d'Àfrica, Àsia i Hispanoamèrica per a canviar la situació de la dona. Per tant, hem de treballar tots junts i fer esforços perquè el Dia de la Dona de l'any 2010 siga un dia més feliç que el d'aquest any.
Si tots treballem per a erradicar el maltracte físic i psicològic en les dones de tot el món, aquest serà un lloc millor per a nosaltres, ja que lluitant contra el maltractament a les dones estem lluitant contra altres maltractes i discriminacions que existixen dins de la nostra societat. Per això desitge que el dia 8 de març haja estat un dia per a la reflexió, perquè no es maltracte a cap persona.



No hay comentarios:

Publicar un comentario