lunes, 16 de febrero de 2009

Videojocs: Dones en un món d'hòmens


Salvadora Palomar Ródenas


Malgrat els temps que corren encara continuem sent molt poques les xiques aficionades als videojocs, i més encara quan parlem de jocs online, és a dir, jugar a través d'Internet o en campionats contra una altra gent.
I és que no és res estrany, perquè qualsevol acaba fugint quan una no és capaç de jugar tranquil·la. Pareix que per a molts xics continue sent com un miracle veure una dona jugant contra ells. Així que poden ocórrer dos coses, que t'insulten o que t'acacen demanant-te el Messenger.

La veritat és que són moltes les vegades que arribes a plantejar-te “deixar de jugar a les pistoletes”, perquè és massa molest haver de suportar insults, favades i comentaris masclistes perquè una panda de xiquets no siguen capaços d'acceptar que una xica puga guanyar-los en un joc d'ordinador. La majoria de nosaltres optem per jugar amb noms que no evidencien el nostre sexe i ni se'ns passa pel cap parlar pel micròfon, sinó estem perdudes. Així i tot, crec que hauríem d'estar en el nostre ple dret de poder jugar com ens donara la gana.

Recorde l'any que una xica va ser seleccionada per a jugar en l'equip nacional d'un dels videojocs més populars en l'actualitat. Molt poca gent va estar d'acord amb esta elecció a pesar que la xica en qüestió fóra millor que molts altres xics. I per què? Pel simple fet de ser una dona. Moltes hem format els nostres propis equips femenins on juguem amb i contra xiques. Organitzem els nostres propis campionats i tractem de jugar el més tranquil·lament possible.

I així ocorre en qualsevol camp de les noves tecnologies, on trobar una dona és quelcom poc comú. Mentrestant, nosaltres, continuem intentant fer-nos un buit en este món d'hòmens. Amb iniciatives com “Campuseras” es pretén animar a més xiques a entrar en este univers on encara, nosaltres, tenim molt per dir.

En esdeveniments orientats als ordinadors i altres tecnologies el percentatge de xiques respecte al de xics continua sent molt baix. Un exemple d'això és Campus Party, on cada any, a València, es reunixen més de 6000 persones amb els seus ordinadors i només 900 d'ells són dones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario