martes, 10 de febrero de 2009

Ara i abans



Un article de Francisco José Chico




A dia de hui les dones ja estan integrades en la societat però no fa molt, elles eren un zero a l'esquerra en la societat classista que es vivia llavors, tanmateix aquesta situació va canviar gràcies a l'arribada de la democràcia a Espanya. Abans les dones només servien per a cuidar de la família i per a servir a l'home, però ara hi ha molts treballs que no es podrien fer sense una dona, ja siga per la seua habilitat o bé per la paciència que atresoren.

La situació ha canviat molt, en eixos temps el sistema electoral era únicament masculí ja que la dona no tenia ni veu ni vot (mai millor dit) en aquest tema, però després de molt lluitar i aguantar açò, ha aconseguit ser un més en la societat, a falta d'aconseguir superar altres obstacles com la diferència de salari entre l'home i la dona, que pel mateix treball l'home sol cobrar més que la dona, o com el paper de la dona en càrrecs importants que requerisquen molta responsabilitat i tot és per una raó només masclista.

Aquesta és la situació de la dona a Espanya però en la resta del món les dones no tenen, per desgràcia, la mateixa sort. Per exemple en el món àrab la dóna continua sent discriminada només per ser dóna, a més en eixos països els drets de la dona són pràcticament nuls encara que sembla que estem avançant un poc en aquest terreny, no obstant la dona continua vestint completament tapada ja que té prohibit mostrar-se davant d'un altre home que no siga el seu marit.

Però, què es pot fer per a canviar aquesta situació? La societat civil no podrà canviar molt les coses en la "cultura musulmana" però no així les organitzacions que defensen els drets de la dona, així com l'ONU (Organització de Nacions Unides) que és la que més poder té sobre aquest tema.

En definitiva, segons els experts en la matèria, el segle XXI és el segle de la dona ja que durant aquest segle s'aconseguirà trencar totes la barreres que continuen apareixent en la vida de les dones i estes arribaran a governar en el món.





No hay comentarios:

Publicar un comentario