miércoles, 25 de marzo de 2009

Dona o marioneta?



Francisco Guerrero Elvira


Segons la pàgina web elmundo.es, el 2008 ha estat el pitjor any quant a la violència de gènere. En el 60,9% dels casos, la dona seguia amb la seua parella encara sent maltractada, i un 44,3% de dones assassinades eren estrangeres.

Aquests són dades que potser no sorprenen de manera exagerada, però, i si dic que 400 dones al dia van denunciar per maltractament? Estem parlant de munts de diferents dones que són amenaçades, violades o apallissades per “homes”. “Homes” als quals anomenar-los animals o monstres seria com dir-los un pirop. Aquests "homes" agredeixen la dona de diferents formes: verbalment, psíquicament, físicament, i fins i tot arriben a matar-les en moltes ocasions. A més els seus maltractaments provoquen en la dona una pèrdua d'autoestima, un aïllament social, ansietat i altres tipus de malestar emocional i fisíc.

Jo em faig diverses preguntes: perquè hi ha gent que realitza accions tan obscenes? I per què la dona acaçada no intenta detenir en moltes ocasions el maltractament? Hi ha alguna forma de detenir aquest maltractament? Responent a la primera pregunta, diré que molts homes des de petits han tingut una molt dolenta educació o han estat maltractats. Això fa que reflecteixen el seu odi marcant el puny en la cara de la seua dona, trist però cert. Respecte a la dona, no sol deixar la relació a causa de la por de sofrir un mal major provinent del seu “estimat” o per enganyar-se a si mateixa pensant que el maltractament rebut no és tan greu i realment hi ha amor entre ella i la seua parella. I per a acabar, dir que hi ha diversos camins perquè es redueixen els maltractaments a la dona, ha d'haver un major control sobre els que maltracten, una major informació sobre consells per a les dones maltractades i un sistema de prevenció que si es milloràs, podria salvar moltes dones. Un exemple d'un dolent sistema preventiu és el cas de María del Rosario, que va ser assassinada pel seu marit mentre estava de permís. Els policies no van poder localitzar-lo abans de què assassinara a la seua exesposa. I això és només una història més de tantes que podrien evitar-se. Per coses com aquesta, no m’agradaria ser dona, en ocasions marioneta en mans de qui no l'estima.




No hay comentarios:

Publicar un comentario