sábado, 16 de mayo de 2009

COS SENSE CARN



Sandra Martínez Pérez

Cada vegada em pose a pensar més sobre les influències de la moda en la dona. De veritat creieu que som atractives pareixent un sac d'ossos? Allò pitjor és que les dones sentim que no som hermoses si no aconseguim les mesures adaptades a les pasarel•les i fixades a la cintureta de la Barbie, vivim en una societat on la dona ha de ser perfecta -però és que no us assabenteu? la dona tan sols és perfecta retocada amb el photoshop, com es troben la majoria de les famoses en les fotos-, perfecta? La dona en sí és perfecta i també té els seus defectes com qualsevol esser humà.
Per exemple, fa poc de temps vaig anar a comprar roba, i vaig trobar moltes talles de la 34 i 36, però clar per eixa cintureta no cap ni el mateix Don Quixot amb la seua estructura de macarrò, i nosaltres les dones ens sentim estranyes i anem al nostre marit o al nostre novi dient que si ens veuen grosses, jo no sé vosaltres però pareixen lligades a la moda, si ara es porta un 36 totes hem de reduir els nostres diàmetres fins aquesta talla. I també les persones grosses se senten discriminades a l’hora de trobar roba a les tendes, suposem que a una dona li agrada un pantaló d'una tenda, quan entra i pregunta pel pantaló i li pregunten la talla que usa, aquesta diu una quaranta-sis i la depenenta li contesta que sols es fabriquen talles fins a la trenta- huit, això és verídic, això passa ara mateix en la majoria de les tendes.
Hi ha moltes dones que patixen les veritables conseqüències, dones que no tenen autoestima, que sempre es veuen lletges, grosses, i no s'adonen de la realitat, que estan patint una malaltia, ara estic parlant de l'anorèxia i bulímia, que en la meua opinió té molt a veure amb això, que en part té molta responsabilitat sobre les joves que estan molt lligades a la moda i seguixen els passos de les models de les grans pasarel•les, per a mi, perquè una persona desfile en les pasarel•les ha de tindre carn i que replene la roba.
De veritat hem de fer un “stop” amb aquesta situació, hem de fer que cada dona se senta bé amb el seu cos, sobretot des d’aquest article jo cride a totes les dones que tinguen la seua personalitat, que no es deixen portar per les tendències, que es cuiden, i que no deixen ser manipulades per unes circumstàncies tant imbècils com són les modes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario